Săptămâna concursurilor de traducere la Facultatea de Litere ULIM

Săptămâna concursurilor de traducere la Facultatea de Litere ULIM

Pe parcursul săptămânii curente, am organizat câteva concursuri de traducere specializată și literar-publicistică cu studenții anilor II și III de la ciclul licență.

Concursul, desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorilor, a constat din două probe: traducerea (tema) unui fragment de text specializat (domeniile economie, politică, drept etc.) din limba română în limba străină și traducerea (versiunea) unui fragment de text literar /publicistic din limba străină în limba română.

Evaluarea va fi făcută independent de către organizatorii competiției, fiecare dintre ei motivându-și opțiunea și evaluarea pentru documentul propus: subsemnatul, pentru secția de limbă franceză, conf. univ. dr. Tatiana Podoliuc, conf. univ. dr. Zinaida Cameneva și lectorii univ. Natalia Azmanova și Olga Pascari – pentru secțiile de limbă engleză și germană.

La final, se va face o evaluare colectivă, fiecare dintre traduceri primind o notă de la 1 la 10 din partea fiecărui membru, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul Facultății.

Diplomele și premiile vor fi decernate studenților în cadrul unei conferințe științifice studenți, care va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

Ghenadie Râbacov