Press "Enter" to skip to content

102 ani de la Marea Unire

Astăzi, Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate” a îmbrăcat straie tricolore. Împreună cu excepționalii elevi și minunații colegi, care trăiesc cu mândrie sentimentul de apartenență la Neam, Limbă și Țară, am celebrat 102 ani de la Actul Marii Uniri.

Istoria nu poate fi arsă și nu poate fi dată uitării! România nu poate fi întreagă fără R. Moldova, la fel cum R. Moldova nu poate fi întreagă fără România.

Tuturor ne este dor de o România Mare, care a dat culturii naționale cele mai luminate minți a căror contribuție pentru prosperarea statului român unitar și afirmarea identității românești este incomensurabilă și rămâne gravată cu litere de aur în memoria celor care vorbesc și respiră românește.
Cartea, cultura, arta și educația nu au despărțit niciodată cele două maluri ale Prutului. Hora Unirii se cântă și se joacă zilnic în sălile de clasă, prin promovarea idealurilor și valorilor românești, prin limba Marilor Eminescu și Vieru, prin istoria românilor și prin dialogul valoric civilizat(or).

La mulți ani, Țară! La mulți ani, dragi Români!