Evenimente,  Traducere

Uniunea Traducătorilor Autorizați din Moldova și-a premiat cei mai activi membri

Astăzi, în ajunul zilei profesionale, Uniunea Traducătorilor din Moldova (UTA) a decernat trei tipuri de diplome pentru cei mai activi membri și cei mai prolifici traducători-interpreți din țară.

  • Diploma de excelență, de care m-am învrednicit și eu, a fost acordată pentru activitate prodigioasă, succese remarcabile și contribuție substanțială în procesul de formare a specialiștilor de înaltă calificare și pentru merite deosebite în augmentarea calității prestării serviciilor de traducere și interpretariat în cadrul UTA.
  • Diploma de merit a fost conferită pentru activitate traducătoricească prolifică și experiență valoroasă în domeniul traducerii și interpretariatului.
  • Diploma de mențiune a fost oferită în semn de recunoștință pentru participare și implicare activă în organizarea manifestărilor destinate traducătorilor și interpreților din republică, la inițiativa Ministerului Justiției al RM și UTA.

Ceremonia a avut loc în cadrul evenimentului consacrat marcării Zilei Internaționale a Traducătorilor, cu genericul UTA – 7 ani de activitate traducătoricească în beneficiul societății.

Consiliul de administrare UTA, din care fac parte, și toți cei prezenți au pus în dezbatere notele explicative parvenite din partea Ministerului Finanțelor al RM la sesizarea UTA din 27.02.2017 privind impozitarea muncii prestate de traducători și au avut ocazia să discute noile direcții de dezvoltare a Uniunii.

UTA este prezentă pe piața traducerilor din martie 2010. Misiunea asociației este de a promova profesionalismul și calitatea în traducere și a apăra interesele membrilor săi.

Din 2012 dețin funcția de vicepreședinte UTA și mă strădui ca vocea practicienilor din domeniu să fie auzită atât de Serviciul Interpreți, traducători și administratori autorizați de la Ministerul Justiției cât și de alte organe competente și instituții interesate în prestarea serviciilor de traducere scrisă și orală.

La mulți ani, stimați colegi traducători și mulțumesc pentru aprecierea activității mele în cadrul UTA!