Educatie,  Evenimente

Un pios omagiu adus Profesorului Petru Roșca la 4 ani de la trecerea sa la cele veșnice

Astăzi, în Sala de lectură Filologie Romano-Germanică ULIM, Catedra Filologie Romanică, în colaborare cu Departamentul Informațional-Biblioteconomic, au organizat o masă rotundă în memoria doctorului habilitat Petru Roșca.

Împreună cu alți colegi de ai mei și cu soția regretatului profesor, Doamna Ludmila Roșca, le-am vorbit studenților ulimiști despre Pedagogul, Foneticianul, Savantul și Omul Petru Roșca, fost șef al catedrei care astăzi îi poartă numele și pe care eu, în calitate de discipol și coleg, începând din septembrie 2011, am marea onoare să o conduc.

Tinerii au fost familiarizați cu producția științifică a redutabilului om de știință și valoroasa colecție de carte, în număr de aproape 2000 de titluri, pe care profesorul a lasat-o moștenire Universității Libere Internaționale, instituția pe care a îndrăgit-o cel mai mult și unde a trudit cu multă abnegație.

Studenții de la secția limbi romanice i-au adus un pios omagiu printr-un frumos recital de poezie românească și franceză și un „freeze”, ținând în maini câte o carte semnată de mult regretatul savant.

Sper că prin aceste modeste acțiuni am reușit să readucem în aulele universitare ilustra personalitate academică a profesorului Petru Roșca.