Evenimente

ULIM – 25 de ani de succes și inovații educaționale

Astăzi, 16 octombrie, Universitatea Liberă Internațională din Moldova îmbracă haine de sărbătoare. În această zi, în anul 1992, prin hotărâre de Guvern, a luat naștere instituția care într-o perioadă de timp record, s-a afirmat ca un veritabil lăcaș al învățământului, culturii, științei și artei, gazda unei familii unite de profesori și studenți ce venereaza idealurile pacii, libertății și democrației, gândirea critică, liberă, creatoare și generatoare a progresului.

25 de ani de activitate prolifică – nici mult, nici puțin, însă ani pe parcursul cărora ULIM și-a zidit propriul model de schimbare a societății prin intermediul educației și cercetării, prin abnegație și toleranță, prin meritocrație și calitate.

 

Draga mea Universitate,

În acest mijloc de toamnă 2017, înscrii cel de-al 25-lea capitol în istoria performanței academice. Ai mai crescut cu un an, ești și mai puternică, și mai entuziastă, și mai fastuoasă. Cu acest frumos prilej, felicit rectoratul, profesorii mei, colegii de breaslă, angajații auxiliary, toți studenții și absolvenții Universității Libere Internaționale din Moldova! Le doresc multă sănătate, tenacitate și forțe pentru a înfrunta toate dificultățile, pentru a „plămădi” noi personalități și a „clădi” o lume academică de invidiat, aspirând spre noi și noi culmi.

Sunt absolvent ULIM și mă mândresc cu acest lucru. Oriunde merg în lume, port cu sfințenie titlul onorif de Absolvent ULIM. Mă mândresc că sunt discipolul unor profesori excepționali, adevărați dascăli și adevărate icoane făcătoare de minuni.

La mulți ani fericiți și victorioși, dragii mei Dascăli Ana Guțu, Andrei Galben, Zinaida Radu, Zinovia Zubcu, Jana Ciobanu, Natalia Nebunelea și mulți altii, să Vă ocrotească Bunul Dumnezeu și să Vă dea multă sănătate ! Să aveți parte de tot binele din lume, pentru că îl meritați din plin.

Cu părere de rău, unii nu mai sunt astăzi printre noi… Nu-l voi uita niciodată pe regretatul profesor Petru Roșca, cel care cu atâta măiestrie m-a făcut să îndrăgesc pentru totdeauna limba franceză. Nici pe colega Lilia Strugari, plecată la cele veșnice acum trei ani.

Astăzi mă închin în fața acelor instituții care, în 1998, nu m-au acceptat la studii, nu m-au considerat destoinic a merita o bursă din partea statului; mă închin în fața ULIM pentru faptul că a avut încredere în mine, a investit și continuă să investească în mine și-i mulțumesc celei mai scumpe ființe, mamei mele, care este mereu alături, care m-a încurajat, m-a susținut și a devenit ULIM-istă nu prin apartenența la Alma Mater, nu prin formare, ci prin condescendență față de valorile promovate de ULIM.

 

Scumpă Universitate,

Cea care ai demarat epoca inaugurală a învățământului superior din Republica Moldova organizat pe baze moderne, cea care plasezi Cartea și Știința în topul priorităților, meriți să te afli în fruntea celor mai bune centre universitare din lume, iar pentru aceasta avem nevoie de un efort comun pentru promovarea instituției și valorificarea potențialului uman care trudește zi de zi la consolidarea unui sistem educațional sănătos și de calitate.

Vivat, crescat, floreat!