Evenimente

Traian Băsescu: De ce Unirea RM cu România este o necesitate stringentă?

În ultimele luni, stataliștii și moldoveniștii, alias simpatizanții dodono-putiniști, trăiesc un adevărat coșmar. Implicarea Președintelui Traian Băsescu în politica de pe Bâc le dă mari bătăi de cap celor care vor să mențină cu orice preț așa-zisul stat Republica Moldova, care abia de mai gâfâie în mocirla nimicniciei în care a căzut grație talentului nemaipomenit al unor conducători socialiști, neocomuniști, pseudodemocrați de factură kolhoznică.

Astăzi, Căpitanul Unirii, Traian Băsescu, a trecut din nou Prutul. A plecat de Acasă pentru a ajunge Acasă, la Chișinău, și mai exact la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, unde a discutat cu cadrele didactice și studenții despre necesitatea imperioasă a revenirii Republicii Moldova în albia normalității, care este posibilă doar prin Unire.

De fiecare dată când am ocazia să-i ascult vorbele înțelepte de lider politic vizionar, sunt cuprins de un sentiment aparte de mândrie națională și speranță puternică. Mândria de a fi Român, mândria de a fi avut norocul să rostesc cuvântul mamă în limba română. Mândria de a gândi, respira, iubi, ierta și trăi românește. Speranța că în viitorul apropiat inima României Mari nu va mai sângera, ci se va bucura de un viitor prosper al unei națiuni reîntregite.

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, unicul partid unionist credibil, a accentuat încă o dată că poporul român nu mai poate trăi după deciziile politice a doi criminali, Hitler și Stalin, care prin miniștrii lor de externe, Ribbentrop și Molotov, au semnat cumplitul, ticălosul pact ce a înjunghiat trupul Europei, ale cărui cicatrice nu se vor vindeca atâta timp cât nu va fi recunoscută și condamnată criminalitatea alianței dintre cei doi dictatori. Neutralizarea efectelor Pactului Ribbentrop-Molotov nu este doar o chestiune de ordin practic și geopolitic, ci și o chestiune de demnitate națională.

Republica Moldova este un stat al conducătorilor mincinoși, un „stat” în care nu se spune adevărul și în care se vând iluzii. „Un om care nu pricepe e un om manipulabil. Prostul îi prostește și pe alții. A nu fi prost înseamnă să ai prezență de spirit. Prostul are o absență de spirit și, prin asta, el este un risc pentru comunitatea în care trăiește. E foarte grav când prostia ajunge să fie indusă, să fie strecurată în masă.” (Andrei Pleşu). Cei de la guvernare sunt săraci cu duhul (NU în sensul biblic) și nu au prezență de spirit! Mai bine zis nu are nicio prezență! NEpreședintele Dodon prostește norodul, iar norodului îi place să fie prostit, de aia are ce are (geniala zicere a lui Nicolae Timofti “avem… nu ştiu ce avem…”). Mașina de propagandă rusească, alimentată de Prostul statului, lucrează în regim non-stop. Sperie și minte populația, le bagă în cap pericole inventate de ei. România și UE ne ajută cu bani, Rusia cu tancuri! Vorba Președintelui Băsescu, fiecare cu ce are! Cu cât pericolul din partea Federației Ruse este mai mare, cu atât Unirea este mai urgentă. Neutralitatea RM nu a fost recunoscută și nici nu va fi recunoscută de vreun stat. Doar aderarea la NATO și intrarea în familia țărilor UE pot asigura securitatea cetățenilor. Realizarea acestei securități și drumul spre UE trece prin București. Altă cale nu există.

Avantajele Unirii sunt fabuloase pentru ambele state românești. Fundația Universitară a Mării Negre, sub egida Academiei Române, a și publicat, în 2014, rezultatele unui studiu privind costurile reunificării. Detalii vezi AICI.

În ceea ce privește procesul de reunificare, nu va fi niciodată prea târziu să tragem linia peste timpul pierdut şi să intrăm în logica eficientă pentru un asemenea proiect, însă cu cât acest proces va demara mai târziu cu atât costurile vor fi mai mari. Din punct de vedere spiritual, genetic și cultural, cele două state nu au fost dezbinate și nici nu vor fi. Frontiera e cea care ne separă, însă frontiere pot fi doborâte.

Vine anul 2018 și, cu siguranță, granzii corupți de la Chișinău vor urmări demobilizarea unioniștilor, dorind să-și mențină fotoliile moi în care stau. Deplasatul Dodon va continua să ceară interzicerea unionismului, să apere statalitatea RM și să se bată cu pumnul în chept că vorbește moldoveneasca, fiindcă este moldovean! Partiduțile stataliste vor abera din ce în ce mai mult, iar frica, îngâmfarea, prostia și căderea lor vor fi inevitabile. Sărăcia spirituală și culturală în paralizata republikuță MD asigură bogăția materială a celor de la guvernare, însă sfârșitul este aproape.

Toți acești indivizi trebuie să înțeleagă că Unirea este unicul lucru pe care NIMENI nu poate să ni-l fure nouă Românilor, fiindcă este în INIMA noastră, care bate ROMÂNEȘTE și în CREIERUL nostru, care gândește și funcționează ROMÂNEȘTE!

Unirea este unica noastră salvare. De aceea, în fiecare cetățean trebuie să se nască un Traian Băsescu, care să ducă mesajul Unirii din casă în casă și să lupte pentru realizarea acestui ideal! Ne-am tot deprins să stăm „la călduț”, cu mâinile în șolduri și să așteptăm ca alții să ne croiască soarta și viitorul! A venit timpul să mai dăm și noi din coate! Să nu ne mai plângem că nu există un lider care să ne adune pe toți în jurul unui megapartid pro-România! Uite că acum îl avem cu toții! Să nu ne mai lamentăm și să nu stăm inerți, ci să acționăm!

Sunt UNIONIST până în măduva oaselor! Sunt BĂSIST! În Republica Moldova, a fi UNIONIST înseamnă a fi BĂSIST!
Cine sunt Băsiștii? Băsiștii sunt susținătorii lui Traian Băsescu. Băsiștii au gândirea limpede, independentă și liberă, se bazează pe fapte, rațiune și logică, nu se lasă manipulați de propagandă, bigotism, prejudecăți, ură, fanatism și alte dogme, nu se lasă controlați de mass media sau de opinia publică. Băsiștii au curajul să își asume și să-și expună părerile pe care și le formează, rezistând presiunilor de grup și înfruntând pericolul de a fi stigmatizați social de către cei care se supun mentalității de turmă.

Așadar să fim UNIONIȘTI, BĂSIȘTI și anti-stataliști! Să nu ne fie frică să luptăm pentru Unire!

Urez tuturor Unire în gândire, Unire în spirite, Unire în acțiuni! Doamne, ajută!