Legendarul Nelson Mandela spunea că educația este cea mai puternică armă care poate schimba lumea. Această armă se fortifică și mai mult atunci, când la edificarea unei societăți responsabile din toate punctele de vedere, contribuie tinerii, cărora le aparține viitorul.
În pofida tuturor „miracolelor”, devenite posibile în sec. al XXI-lea grație invențiilor tehnologice, în pofida programelor de studii sofisticate și performante, în pofida invaziei informaționale, în pofida aspirației nesecate la libertate, pace și democrație, asistăm la o re-arhitecturizare societală profund marcată de un gol mental și spiritual. În această debandadă, vocea tineretului studios este una decisivă și realmente poate schimba lumea. „Hățurile” spirituale trebuie să fie preluate de tineri bine pregătiți, energici, cu mult curaj și inițiativă.
Dragii mei studenți,
Anii de studenție reprezintă cea mai frumoasă etapă a vieții, perioada când poți visa și poți crede în realizarea acelor vise. Sunt anii care nu se uită niciodată, ani plini de emoții trăite pe băncile facultății.
În această zi de 17 noiembrie, Vă doresc multă sănătate, răbdare și forță pentru a „înota” în valurile vieții deloc ușoare. Să aveți un viitor cât mai luminos și realizări frumoase!
Dvs. jucați un rol primordial în promovarea valorilor și principiilor europene. Fără Dvs., este de neconceput idea unei instituții prospere și ideea unui stat prosper. Fără Dvs. este de neconceput și ideea unui Dascăl consacrat, fiindcă mențineți spiritul viu al tinereții și, fără să conștientizați, ne dați aripi să avansăm în carieră și să devenim mai buni atât în materie de specialitate cât și în materie de relații umane!
Vivat academia! Vivant alumni!
Astăzi, în Sala de lectură Filologie Romano-Germanică, studenții Facultății de Litere ULIM au susținut un moment artistic excepțional, prilejuit de Ziua internațională a Studentului. Am văzut pe fețele lor mult zâmbet și mult optimism, mult respect față de profesorii lor cu care au stat de vorbă prin intermediul poeziei și a cântecului.
Evenimentul a fost organizat la inițiativa studentei Vera Țurcanu.
Mai multe poze vezi pe Pagina de Facebook a Catedrei Filologie Romanică „Petru Roșca”