Terorismul – monstru sanguinar al (dez)umanității

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost prima instituție de învățământ din țară care a reacționat după atentatul terorist, săvârșit în seara zilei de 28 iunie pe Aeroportul Internațional Atatürk din Istanbul, Turcia. Zeci de oameni nevinovați și-au pierdut viața și peste 140 au fost răniți, în urma unui act de cruzime fără margini.

Se pare că 2016 a devenit annus horribilis atât pentru cetățenii turci cât și pentru turiști, Turcia reprezentând a șaptea destinație mondială.

Astăzi, o echipă formată din cadre didactice și reprezentanți ai Senatului Studențesc ULIM a mers la Ambasada Republicii Turcia în RM pentru a transmite mesajul de compasiune profundă adresat poporului turc de conducerea universității și a semna în Cartea de condoleanțe.

În aceste vremuri grele prin care trece întreaga omenire, vremuri în care terorismul se răspândește aidoma „morții negre” în sec. al XIV-lea, ULIM este solidară cu națiunea turcă în lupta cu monștrii sanguinari ai (dez)umanității.

Transmitem familiilor îndurerate şi tuturor apropiaţilor victimelor gândurile noastre de mângâiere şi îmbărbătare, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să-i rânduiască în ceata aleşilor Săi. Sperăm că răniții și prietenii lor vor găsi puterea să depășească durerea fizică și sufletească și să revină cât mai curând la o viață normală.

Terorismul se extinde la nivel global, transformându-se într-un război invizibil împotriva umanității și valorilor universale. Ținta celor ce seamănă teroare este moartea. Mânați de fanatismul obsesiv al puterii, răzbunării, pedepsirii cu orice preț, al „purificării” prin ucidere și distrugere, acești tirani consideră că moartea și crimele în masă rezolvă orice problemă.

În opinia generalului Christian Delanghe, „Terorismul este o problemă a oamenilor care plonjează într-o logică a urii fără limite, pentru care toate valorile ce fundamentează societatea noastră occidentală şi mai ales respectul faţă de viaţa umană nu mai au curs”.

Atacurile barbare fără precedent, care seceră vieți omenești, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională. Solidaritatea și determinarea tuturor în combaterea terorismului și în salvgardarea omenirii este necesară mai mult ca oricând.

You may also like...