Marele istoric francez Stéphane Courtois, în vizită la ULIM

La 8 iulie 2011, Senatul Universităţii Libere Internaționale din Moldova a decernat titlul de Doctor Honoris Causa istoricului şi profesorului Stéphane Courtois (Centrul Naţional Francez de Cercetări Științifice, Universitatea Paris Ouest Nanterre La Défense, Franţa) pentru contribuţii esenţiale la elucidarea fenomenului comunismului, politicilor antiumane promovate de regimurile totalitare comuniste pe continentul european, dar şi în alte regiuni ale lumii.

Profesorul Stéphane Courtois este unul dintre cei mai valoroşi cercetători ai istoriei comunismului și manifestărilor genocidale ale acestuia. Este editorul ziarului Le Communisme (fondat în 1982), autor a numeroase monografii și studii dedicate acestui fenomen, unul din principalii autori ai Cărții negre a comunismului, tradusă în 25 de limbi ale lumii, care a cunoscut un tiraj de peste un milion de exemplare.

Ceremonia de conferire a titlului onorofic a fost urmată de o Conferință de presă organizată de ULIM şi Institutul de Istorie Socială „ProMemoria” în cadrul căreia profesorul Stéphane Courtois a răspuns la numeroase întrebări adresate de reprezentanții mass media și de profesori.

Vezi AICI Știrea pe Infotag.md

Vezi AICI Ştirea pe Jurnal.md

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...