Săptămâna concursurilor de traducere la Facultatea de Litere ULIM

Pe parcursul săptămânii curente, am organizat câteva concursuri de traducere specializată și literar-publicistică cu studenții anilor II și III de la ciclul licență.

Concursul, desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorilor, a constat din două probe: traducerea (tema) unui fragment de text specializat (domeniile economie, politică, drept etc.) din limba română în limba străină și traducerea (versiunea) unui fragment de text literar /publicistic din limba străină în limba română.

Evaluarea va fi făcută independent de către organizatorii competiției, fiecare dintre ei motivându-și opțiunea și evaluarea pentru documentul propus: subsemnatul, pentru secția de limbă franceză, conf. univ. dr. Tatiana Podoliuc, conf. univ. dr. Zinaida Cameneva și lectorii univ. Natalia Azmanova și Olga Pascari – pentru secțiile de limbă engleză și germană.

La final, se va face o evaluare colectivă, fiecare dintre traduceri primind o notă de la 1 la 10 din partea fiecărui membru, iar rezultatele vor fi afișate pe site-ul Facultății.

Diplomele și premiile vor fi decernate studenților în cadrul unei conferințe științifice studenți, care va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

You may also like...