Réunion en ligne avec l’équipe d’enseignant(e)s du Lycée Ioan Voda de Cahul

J’ai eu, le 09 juin, une réunion en ligne avec le proviseur Constantin Chiciuc et les enseignant(e)s de FLE et de DNL du Lycée Ioan Voda de Cahul, établissement à classes bilingues francophones. C’est une réunion qui clôture la série de séances que j’ai initiées au début de mon mandat de coordinateur de projet.

Suite à ces réunions, je peux confirmer, une fois de plus, que la francophonie est une réalité bien vivante en République de Moldavie et que les classes bilingues sont devenues, pour beaucoup de professeur(e)s, un projet de vie, et pour beaucoup d’élèves, une chance pour construire un avenir brillant !

Vive la francophonie qui nous unit !

Am încheiat runda de reuniuni cu managerii și cadrele didactice din instituțiile de învățământ cu clase bilingve francofone, reuniuni pe care le-am inițiat odată cu intrarea mea în funcția de coordonator de proiect.

Protagoniștii de azi au fost profesorii de la Liceul Teoretic „Ioan Vodă” din or. Cahul, cărora le mulțumesc pentru atitudine și pentru colaborare.

De altfel, întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții celor 8 instituții de învățământ mi-au reconfirmat convingerea că francofonia în R. Moldova este o realitate vie, iar clasele bilingve au devenit, pentru mulți dintre dascăli, un proiect de viață, iar pentru o bună parte dintre tineri – o șansă pentru viitor prosper și o carieră de succes.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...