Proiect profesional: cum să te pregăteşti de angajare în câmpul muncii

Astăzi Antena Chişinău a Agenţiei Universitare a Francofoniei, în colaborare cu Centrul de Reuşită Universitară ULIM condus de Ghenadie Râbacov, a organizat un training pentru studenţii anilor terminali (ciclurile licenţă şi masterat) de la toate facultăţile ULIM cu genericul Proiect profesional: cum să te pregăteşti de angajare în câmpul muncii.

Formarea a fost deschisă de dl Roman Kwiatkowski, Responsabilul Antenei Chişinău AUF şi dna Virginia Revenco, Responsabil de proiecte.

Trainingul a fost susţinut de consultanţii Companiei Axa Management Consulting, Mihaela Roşcov şi Victor Bujoreanu, care au iniţiat tinerii ulimişti în strategiile şi modalităţile de dezvoltare a unei cariere de succes şi posibilităţile de a găsi jobul dorit. Astfel studenţii au fost familiarizaţi cu noţiunea de brand personal şi importanţa acestuia în promovarea proriei imagini, etapele elaborării unui CV atractiv şi structura acestuia, greşelile frecvent întâlnite în CV-uri şi lacunele care trebuiesc înlăturate, redactarea unei scrisori de motivare şi eventuala desfăşurare a unui interviu de angajare.

De asemenea stagiarii au avut posibilitatea să lucreze în grup, să facă simulări, să discute cu formatorii şi, la rândul lor, să vină cu anumite sugestii şi idei originale. Trainerii, foarte activi şi dinamici, s-au raportat minunat la participanţi, degajând atmosfera şi dând dovadă de flexibilitate.

În urma acestei formări tinerii şi-au descoperit potenţialul şi sunt siguri că sfaturile parvenite din partea consultanţilor le vor oferi mai multe şanse de angajare, chiar dacă încă nu prea au experienţă.

You may also like...