Evenimente

Primăvara Europeană a Poeţilor 2013 la Uniunea Scriitorilor din Moldova

În perioada 22-24 aprilie la Chişinău s-a defăşurat Festivalul Primăvara Europeană a Poeţilor 2013, eveniment organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, Ministerul Culturii şi Direcţia Cultură a Primăriei Municipiului Chişinău.

Ghenadie Râbacov a participat la Colocviul internaţional Dialoguri europene: poeţi şi traducători din 23 aprilie cu participarea scriitorilor Arcadie Suceveanu, Pierre Legueltel (Franța), Karl Martin Sinijarv (Estonia), Aurel Maria Baros, Valeriu Stancu, Gellu Dorian (România), Leo Butnaru, Emilian Galaicu Păun, Vladimir Beșleagă ş.a. În cadrul colocviului au fost prezentate volumele „Peines perdues”/„Zadarnic rozariu” de Pierre Legueltel), „Avangarda rusă” (în trad. poetului Leo Butnaru), „Nouvelles de Moldavie”/„Proză scurtă din RM” în limba franceză (coord.: Lucreţia Bârlădeanu, trad. în franceză de Jean-Louis Courriol), Antologia poeziei din Moldova în versiune spaniolă (traducere de Maria Augustina Hâncu) ş.a.

Tot în cadrul acestui festival Gh. Râbacov a discutat cu invitatul special la eveniment, Linda Maria Baros, poetă, (auto)traducătoare şi critic literar de origine română stabilită la Paris (Franţa), autoarea volumului de poezie „Casa din lame de ras”, care a acceptat să colaboreze cu subsemnatul în cercetarea sa doctorală axată pe autotraducerea în spaţiul românesc.

Pentru mai multe detalii privind creaţia Lindei Maria Baros vezi AICI

Vezi AICI Programul evenimentului postat pe site-ul Uniunii Scriitorilor din Moldova