Evenimente

Prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în instutuțiile de învățământ

În după-amiaza zilei de azi, am reprezentat Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate” la sesiunea de informare referitoare la măsurile de protecție aplicate de instituțiile de învățământ pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, desfășurată online de Organizația „Copil, Comunitate, Familie” în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova, UNICEF și USAID.

Am discutat despre importanța unei colaborări strânse dintre școală, elevi și părinți în contextul pandemiei cu care se confruntă întreaga omenire, despre responsabilitate, informare corectă, grija față de celălalt, despre problemele cu care se ciocnește în prezent comunitatea pedagogică, dar și despre modalitățile de instaurare a stării de bine în spațiile școlare.

Le-am vorbit managerilor din instituțiile pre-universitare din republică despre experiența, pe timp de criză, a cadrelor didactice din Templul lui Socrate. Colegii mei trudesc neîncetat la crearea și menținerea unui climat sănătos în sălile de clasă și la asigurarea calității procesului educațional, două dimensiuni prioritare și omnitemporale.