Atitudine,  Eseuri

Omul care te iubește…

Omul care te iubește nu are nevoie de adresă și nici de GPS pentru a te găsi atunci când te rătăcești sau zaci pe undeva cu sufletul însângerat și inima frântă. O face pentru că ești parte din destinul lui, pentru că tu contezi pentru el și pentru că viața lui fără tine este lipsită de sens.

Omul care te iubește îți apreciază calitățile, acceptându-ți în același timp defectele, capriciile, ideile năstrușnice, până și haosul minții care te cuprinde în momentele grele ale sorții. Este lângă tine nu doar atunci când totul e bine și frumos, dar mai cu seamă își face prezența în cele mai urâte zile.

Omul care te iubește îți demonstrează asta prin fapte, pentru că vorbele înseamnă atât de puțin în comparație cu faptele, care înseamnă totul.

Omul care te iubește dorește să te descopere, să pătrundă în ascunzișurile inimii tale, să înțeleagă cine ești tu cu adevărat.

Omul care te iubește cunoaște cântecul inimii tale și, în orice moment, mai ales atunci când uiți cuvintele, este gata să ți le amintească, să ți le cânte și să le modeleze armonios în funcție de starea ta spirituală.

Omul care te iubește luptă pentru fericirea ta, și o face dezinteresat și necondiționat.

Omul care te iubește te ține de mână chiar și de la depărtare. Are umbrela la îndemână atunci când te plouă și instalează paratrăsnetul atunci când ești lovit de intemperii.

Omul care te iubește te lasă să trăiești liber, îți dă voie să te ascunzi, îți cere să te ridici atunci când alții te doboară, dar nu-ți permite să cazi. Adesea acceptă să îl „uiți”, ca și cum el nu ar avea griji și probleme, ca și cum pe el nu l-ar durea niciodată nimic.

Omul care te iubește reprezintă acea oază pe care o cauți atunci când ești lipsit de putere și de speranță, acea lumină care se ivește atunci când nimeni nu te înțelege și nici nu vrea să te înțeleagă.

Să iubim necondiționat, fără frica de a pierde. Omul care te iubește nu te va părăsi niciodată, orice s-ar întâmpla, dar este important și necesar să contribui și tu cu ce ai mai bun; atunci „produsul” prieteniei va fi unul reușit și inebranlabil.

Să nu căutăm perfecțiunea în relațiile cu oamenii! Perfecțiunea e plictisitoare. Să încercăm să fim noi înșine și să dăruim căldură, blândețe și dragoste celor din jurul nostru. Atunci, cu siguranță, ne vom apropia de perfecțiune. Lucrurile frumoase se fac și se repară cu răbdare și cu bunătate.

„Omul este măsura tuturor lucrurilor” a spus-o Protagoras, un înțelept grec ce a aparținut sofismului. El înțelegea prin aceasta că fiecare individ își creează la nivel ideatic propriul său univers pe măsura capacității sale subiective de imaginație și gândire. Așadar, să ne creăm propriul univers, încercând să fim Oameni, înainte de a fi perfecți. Să prețuim Omul care ne iubește, să-i oferim același dar dumnezeiesc – Iubirea, pe care nu ne-o cere, dar pe care o merită din plin. Vor veni vremuri când ne vom ruga să ni se ia toate obiectele prețioase, toată averea, în schimbul unei singure zile alături de Omul pe care l-am pierdut.