Omagiu Prof. Ana Guţu, adevărat tezaur al neamului românesc

La 13 martie 2012, de ziua sa de naștere, în Sala Senatului ULIM, Doamna Ana Guţu, Prim-Vicerector ULIM, profesor universitar, doctor în filologie, savant de talie mondială, deputat în Parlamenul RM, conducător al tezei de doctorat al subsemnatului, a lansat câteva cărți: Confusio identitarum, Universitas Europaea, Ecrits traductologiques și La liberté de la création au féminin: in honorem Ana Guţu.

Mult stimată Doamnă, să fiți sănătoasă și Bunul Dumnezeu să Vă ocrotească de toate relele. Sunteți cartea de noblețe a țării noastre, altarul în jurul căruia ne adunăm cu toții pentru a primi lumină, căldură, optimism, adevăr… Personal Vă mulțumesc la infinit pentru contribuția Dvs. incomensurabilă la formarea personalității mele.

Vezi articolul Ana Guţu – intelectualul cu mari valenţe spirituale, publicat în Studiul biobibliografic „Ana Guţu – Avis rara in creationem ad infinitum”.

Vezi articolul La liberté de l’esprit ou l’image d’homo europaeus chez Ana Gutu, publicat în „La liberté de la création au féminin: In honorem Ana Gutu”.

Vezi articolul Le phénomène de l’autotraduction dans la création poétique francophone de Ana Gutu, publicat în „La liberté de la création au féminin: In honorem Ana Gutu”.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...