Olimpiada Republicană de Limbi străine

În perioada 1-3 mai curent peste 450 de elevi ai claselor IX-XII din instituțiile de învățământ preuniversitar din țară au participat la Olimpiada Republicană de limbi străine. Din numărul total de concurenți, cei mai mulți au luat parte la concursurile de limbă engleză și limbă franceză, câte 169 și respectiv 156 de elevi. Totodată 56 de elevi au luptat pentru premiile 1-3 în cadrul secțiunii de limbă franceză pentru clasele bilingve.

Am avut plăcerea și onoarea să fiu membru al juriului la proba orală pentru selectarea lotului olimpic internațional la limba franceză, desfășurată la 3 mai în incinta Liceului „Petru Rareș” din capitală.

Am rămas profund impresionat de nivelul de cunoaștere a limbii franceze de tinerii moldoveni, fapt ce demonstrează o dată în plus că francofonia în RM reprezintă o stare de spirit și rămâne o realitate vie, cu aspirații puternice.

Conform evaluării juriului, la olimpiada internațională de limbă franceză, care va avea loc la 7 mai, la Cluj, România, țara noastră se va prezenta cu un lot de 6 candidați: 3 elevi (predare în regim normal) și 3 elevi (predare în regim intensiv /bilingv).

Elevii învingători și profesorii acestora au beneficiat de premii bănești din partea Ministerului Educației.

Închiderea oficială a olimpiadei și festivitatea de premiere s-a derulat duminică în sala de festivități a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău.

You may also like...