Evenimente

Noi nu uităm: 28 iunie 1940 – ocupație sovietică!

La 28 iunie 1940, ca urmare a ultimatumului înaintat României de către Uniunea Sovietică, hoardele roșii invadează Basarabia și nordul Bucovinei. Începe calvarul românilor din Basarabia: comunizarea teritoriului, cruntul proces de rusificare, ani și ani de depersonalizare forțată, deportările, foametea organizată, genocidul etno-cultural. Sute de mii de victime se vor adăuga în timp, mii de români nevinovați vor fi împușcați, torturați, exterminați. Cruzimea comunistă nu a avut limite, recurgându-se la cele mai cumplite și distrugătoare acțiuni pentru sufletul unui popor; s-au produs jafuri, violuri, incendii, masacre, bestialități înspăimântătoare.

Astăzi, Partidul unionist DREAPTA a organizat un Flashmob consacrat comemorării victimelor ocupației sovietice. Evenimentul a avut loc pe strada Alexandru cel Bun, 19 din Chișinău, în fața locațiilor în beciurile cărora în perioada anilor 1940-1941 NKVD-ul a împușcat românii din Basarabia care pledau și luptau pentru o Românie liberă și reîntregită.

Noi nu uităm raptul teritorial al Basarabiei și Bucovinei de Nord, nu uităm chinul la care au fost supuși străbunii noștri! Nu putem uita umilirea, tortura, rusificarea, deznaționalizarea și sfâșierea destinelor românești!

Blestemat fie pactul Ribbentrop-Molotov, care a avut urmări grele și chinuitoare pentru români!

Cine nu își cunoaște istoria, cine își uită trecutul, își pierde identitatea! Noi ne cunoaștem istoria, suntem ROMÂNI și purtăm cu mândrie tricolorul în piept!

28 iunie 1940 este o zi neagră în istoria poporului român, ce marchează începutul Holocaustului Roșu.

NOI NU UITĂM…

Vezi știrea pe Tribuna.md