Atitudine

Moldovenismul – o viziune patologică asupra lumii

Moldovenismul, produs al unei mentalități sovietice canceroase, este o formă de terorism mental, alimentat de grețoasa propagandă pro-rusă, de șovinism și agresiune.

Moldovenismul este o viziune patologică a lumii. Cam jumătate din populație suferă de această maladie incurabilă. Cei infestați de virusul moldoivănismului prezintă o groază de simptome. Iată cele mai frecvent întâlnite:

  • Sunt ferm convinși că există e o limbă moldovenească, diferită de cea română, dar un pot aduce niciun argument. Unicul argument pe care îl au este săritul în cap sau dicționărașul lui Vasile Stati.
  • Au halucinații sau suferă de sindromul dublei identități, considerând că există un popor moldovenesc diferit de cel românesc sau promovează doctrina „un popor – două state”, „un popor – două limbi diferite” ;
  • Vor „back to USSR”, adică „înainte că înainte era mai ghini” și visează la pâine de 16 copeici ;
  • Pe toți românii adevărați îi trimit în România, uitând că ei sunt veneticii veneticilor, cărora moldovenii ospitalieri le-au dat și casă și masă, iar ei au ales să stea la „gazdă”;
  • Afirmă că toți românii sunt țigani, iar ei sunt de viță „nobilă”;
  • Fac referință la Ștefan cel Mare, Ion Creangă sau Mihai Eminescu, care chipurile au fost „moldoveni” ;
  • Agață peste tot panglica Sfântului Gheorghe și se mândresc că s-au născut în Uniunea Sovietică;
  • Nu se pot rupe de la ecranele TV Ностальгия;
  • Manifestă un jemanfișim de invidiat, însă merg organizat de fiecare dată la vot pentru „голосовать за партию” sau „за наших”;
  • Mereu se victimizează, acuzând pe toți că le sunt lezate drepturile de homo moldovanus.

Din nefericire, moldovenismul este prezent și în mediul academic, unde încă mai mișună profesorași care inculcă tinerilor idei anti-românești.

Un individ cu mentalitate moldovenească de sorginte sovietică nu poate avea o viziune asupra lumii în care trăiește, este lipsit de personalitate și identitate, fiind obișnuit să fie tras de hamurile confortabile ale unei ideologii care se schimbă în funcție de cum bate vântul din vârful piramidei de guvernare.

Soluția pentru eradicarea acestui proces de putrefacție mentală este în UNIRE. Nicolae Bălcescu considera „unirea naţională drept singurul principiu de mântuire pentru noi”, or „numai în unire este asigurat viitorul ţărilor noastre” (Dimitrie Cantacuzino).

 

Astăzi, volens nolens, am asitat la lecție de „patriotism” în transportul public (trol. 4):

Un moșneag rusofon își „educa” nepoțelul, care stătea cu cartea de română deschisă și îi spunea bunelului: „Тут написано „Citiți și explicați!””.

Reacția marelui apărător al patriei putiniste: „Почему эта училка задает так много заданий??? на много больше чем по русскому языку!!! Ты учи молдавский, румынский тебе не надо!”

Mai e nevoie de alte argumente, comentarii, etc.???