Lansarea romanului „Regina nopții”, autoare Lilia Calancea

Astăzi mi-am revăzut una dintre colegele mele de facultate. E vorba de Lilia Calancea, absolventa Facultății Limbi Străine ULIM, promoția anului 2002. Această întâlnire a fost una specială, fiind ocazionată de lansarea cărții „Regina nopții” a cărei autoare este Lilia. Evenimentul a avut loc în Sala de lectură Filologie Romano-Germanică. Autoarea le-a vorbit bibliotecarilor, profesorilor și studenților de la Litere despre activitatea sa scriitoricească și tematica abordată în roman. Cei mai curioși au avut ocazia să-i adreseze întrebări legate de subiect, personaje, stil, titlu etc.

„Regina Nopții” este un roman de dragoste apărut recent la editura „Pontos”. E despre o femeie care are totul pentru a fi fericită, dar nu e… și nici nu vrea să se prefacă că e fericită, cum o fac multe femei. Mai multe aflați din interviul oferit de autoare în Revista „15 minute” sau de pe blogul autoarei. Iar cele mai multe lucruri le veți descoperi citind romanul in extenso.

Actualmente Lilia Calancea este stabilită în Belgia, unde lucrează în calitate de asistentă în cadrul Consiliului Municipalităților și Regiunilor Europene din Bruxelles. A făcut studii la Institutul European de Înalte Studii Internaționale (Institut de Hautes Etudes Internationales) de la Nisa, Franța și la Institutul Superior pentru Traducători şi Interpreţi (Institut Supérieur des Traducteurs et Interprètes) de la Bruxelles. A revenit pentru câteva zile în Republica Moldova și a vizitat și Alma Mater, de care își amintește cu mult drag. Mi-a făcut o deosebită plăcere sa-mi revăd colega și să discut despre experiența acumulată după anii de studii, despre realizări și viața din diasporă.

Cei care nu au reușit să asiste azi la lansarea de carte au șansa să o facă pe 12 decembrie, la ora 18.00, în incinta Bibliotecii municipale „B. P. Hasdeu” din Chișinău.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...