La journée internationale des étudiants

Le 17 novembre, à l’occasion de la Journée internationale des étudiants, le Centre de réussite universitaire de l’Université Libre Internationale de Moldavie a félicité son public et a remis de petits cadeaux, livres en français (des romans de Guillaume Musso, Amélie Nothomb, Anna Gavalda, Eric-Emmanuel Schmitt, Paulo Coelho, Gustave Flaubert et d’autres), aux étudiants francophones les plus fidèles, à ceux qui participent d’une manière très active et enthousiaste aux manifestations organisées par/dans le CRU. Les livres ont été acquis grâce au support financier de l’Agence universitaire de la Francophonie.

 

Dragii mei studenți,

Tinereţea și anii de studenție sunt perioada cea mai frumoasă a vieții, o stare de spirit excepțională și unică.

Tinerii din Republica Moldova joacă și vor juca un rol important în promovarea românismului, a valorilor şi principiilor europene, a calității, a gândirii libere și critice. Fără voi, este de neconceput un mediu academic competitiv și de performanță, la fel cum este de neconceput idea unui stat prosper de arhitectură europeană.

Sunteți ambasadorii ULIM în țară și dincolo de hotarele ei, sunteți ceea ce merită Moldova: forța, voința, încrederea, speranța.

Sincere felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a studentului! Multă sănătate, mult succes și un viitor cu adevărat european!

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...