Întâlnire cu absolvenții Facultății de Limbi Străine ULIM

Anii de studenție rămân, pentru majoritatea dintre noi, cei mai frumoși ani, iar (re)întâlnirea cu foștii colegi și profesori este de fiecare dată un moment plin de emoții și retrăiri sufletești.

În această seară, în Centrul de Reușită Universitară a Universității Libere Internaționale din Moldova, pe care am onoarea sa-l dirijez, am trăit câteva ore de revelație și plinătate sufletească alături de scumpii mei profesori Ana Guțu, Zinaida Radu, Natalia Nebunelea, alături de dragii mei colegi, prieteni, discipoli, absolvenți și studenți care mi-au reconfirmat ideea că meseria de profesor este unica meserie care are tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.

Împreună cu acești tineri entuziaști și talentați am rememorat cele mai frumoase amintiri și am mărturisit cu toții că suntem mândri că universitatea pe care am absolvit-o a rămas la fel de prestigioasă și continuă să formeze oameni de valoare.

Unii nu s-au mai văzut de zeci de ani, alții doar de câțiva ani, însă cu toții am simțit bucuria revederii cu ex-colegii, iar extraordinarul spectacol pregătit de studenții mei din anul III ne-au trezit nostalgii vizavi de anii de studenție.

Dragii mei colegi și prieteni, pentru mine a fost o mare bucurie să vă revăd și vă mulțumesc  pentru onoarea pe care o faceți universității noastre, ULIM, prin promovarea umanismului, a latinității, a francofoniei. Am ferma convingere că împreună putem face multe lucruri frumoase, putem împărtăși între generații tot ceea ce înseamnă experiență, calitate, profesionalism, tot ceea ce înseamnă gânduri bune pentru comunitatea noastră. Niciodată să nu-i uităm pe cei care ne-au format și luminat, profesorii noștri și părinții noștri. Mersi că ați fost azi alături de mine!

Mulțumesc Universității mele și dascălilor mei pentru că au încredere și investesc în mine.

Mulțumesc tinerilor de la catedră și studenților mei care îmi fac viața mai colorată și mai interesantă.

Promit să organizez o întâlnire cu absolvenții și în 2015, întâlnire care să devină tradiție la Facultatea de Litere.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...