29 ianuarie 2023

Te-ai întrebat vreodată ce este zâmbetul și ce stări interioare îl fac să prindă viață? Sau de ce zâmbești cel mai mult în copilărie și în momentele în care oamenii din jur te molipsesc de frumos? Pentru că atunci ești sincer și știi cu adevărat să te bucuri de viață, pentru că atunci nu ai nevoie de ocazii speciale pentru a fi fericit. Și pentru că, în acele clipe, zâmbetul tău este unul autentic. O autenticitate ce vine din inimă. Inima-ți zâmbește și așteaptă ca și tu să-i zâmbești. Această armonie dintre tine și inima ta este definiția fericirii pe care poate o cauți zile, luni, ani și tot n-o mai găsești.

Te-ai obișnuit să crezi în primul rând în cuvinte, apoi în fapte, chiar dacă îți e greu să recunoști acest lucru. Și cu cât cuvintele sunt mai multe și mai patetice, cu atât încrederea e mai mare. În realitate e nevoie de foarte puține cuvinte ca să poți descoperi frumusețea interioară a unui om. Adesea e nevoie doar de un zâmbet, simplu, colorat și larg, în care se regăsesc mii de cuvinte și emoții. De un zâmbet al inimii. Un zâmbet cu o putere magică ce-ți pătrunde în suflet ca o primăvară, te face mai bun și mai înțelegător, te face să prețuiești oamenii dragi care îți sunt alături și să conștientizezi că nimic și nimeni nu e veșnic.

Așadar când ai zile grele și nuanțele gri de afară ajung nepoftite în interiorul tău, i-ați de mână inima și stai la taifas cu ea! Roag-o să-ți zâmbească! Vei vedea că o va face. Zâmbește-i și tu, căci ai o mie și unul de motive pentru a te simți minunat și a aprecia minutele ce nu se vor repeta niciodată.