Eseuri

Femeia – Simbol al perfecțiunii divine

Arta, știința, religia, energia, frumusețea, ba chiar întreaga viață se declină la feminin. Femei sunt și pâinea, și apa, și libertatea, și lupta, și planeta…

Femeia este axa în jurul căreia se învârte întreg universul, cea mai frumoasă creație a lui Dumnezeu.

În ipostaza ei de MAMĂ, Femeia este aidoma unei icoane făcătoare de minuni: îți dă hrană spirituală și hrană materială, îți dă tinerețe fără bătrânețe, te apără de tot ochiul rău, îți înlătură orice lipsuri și te scapă de orice necaz și intemperie a sorții.

Femeia-SOȚIE știe cum să-ți creeze un echilibru lăuntric și să-ți dăruiască fericirea de care ai nevoie ca să poți înota prin valurile învolburate ale vieții.

Femeia-PRIETEN este conștiința ta, acea conștiință care îți dă forțe să mergi mai departe, atunci când ți se pare că totul se prăbușește. Oricare ar fi părerea majorității, eu cred cu tărie într-o prietenie perfectă, pură dintre un bărbat și o femeie. Nu vreau să fac nicio analiză freudiană, dar prietenia bărbat-femeie există, și e una absolut dezinteresată și afirm cu mândrie că prietenul meu cel mai bun este o femeie.

Femeia este un adevărat arhitect al societății și cea mai puternică gândire a naturii. Din toate timpurile, ea a fost cea care a luptat cu dârzenie pentru o lume corectă și echitabilă, iar istoria a demonstrat de nenumărate ori că Femeia a fost, este și va rămâne calea cea mai rapidă de a schimba lucrurile într-o societate infectă, perfidă, profund marcată de pâră, pizmă și prostie, așa cum este societatea secolului al XXI-lea.

Femeia nu reprezintă sexul slab, ea este cel mai nobil dintre sexe, deoarece doar ea cunoaște prețul veritabil al sacrificiului uman, doar ea știe să sufere în tăcere, să plângă și să râdă, sa iubească cu iubire curată. Deși emotivă, Femeia este mai puternică, mai ambițioasă, mai intuitivă, mai hotărâtă decât se crede a fi sexul puternic.

8 Martie e Ziua Internaţională a Femeii. Fie că este vorba de mămici, soţii, iubite, prietene sau colege, cu toţii transmitem în această zi un gând bun către persoanele dragi din viaţa noastră.

Dragi Femei,

Toată frumusețea primăverii și toate comorile știute și neștiute nu ar însemna nimic dacă Dvs. nu ați fi alături de noi, bărbații. Vă mulțumesc că știți să dăruiți zi de zi ceea ce aveți mai bun, că înseninați cerul înnourat al lumii în care trăim, că ne învățați să fim mai toleranți și imprimați sens vieții noastre.

În această zi a feminității, Vă urez o primăvară în suflet și în casă, cu soare, fericire și toată dragostea și respectul prins într-un minunat buchet de ghiocei.

Mulțumesc din suflet și felicitări Mămicii mele, Îngerul meu ocrotitor, căreia îi datorez tot ceea ce am obținut în viață.