Atitudine,  Eseuri

Fără Eva, Adam n-ar fi avut nici un rost

Odată cu venirea primăverii, partea „tare” a omenirii își îndreaptă atenția către cea mai gingașă făptură: Femeia. Atenție care, deseori, se evaporă în neant chiar după ziua de 8 martie. Asta pentru că mulți dintre bărbați, care se feminizează pe zi ce trece, nu au apreciat niciodată femeia la justa ei valoare, ba chiar continuă să o trateze ca pe o ființă inferioară lor.

Un număr impunător de bărbați, care se văd Alain Delon din tinerețe atunci când se uită în oglindă, nu mai sunt ceea ce ar trebui să fie un bărbat. Ei au intrat cumva într-o zonă de confort, nu mai vor să-și asume responsabilități și-și doresc alături femei care să-i alinte, să le satisfacă micile și marile capricii, să le fie menajeră, să-i învețe a trăi, să le pună pe masă, să le strângă de pe masă etc., dar să nu ceară nimic în schimb. Se pare că bărbații au uitat să facă față eșecurilor și greutăților de care se lovesc în viață. Pentru a-și etala „puterea” și „bărbăția”, un bărbat va lovi în primul rând într-o femeie, fiindcă așa se simte mai important și deține controlul absolut. Dacă întâlnește o femeie puternică, devine negativist și ezitant, se izolează, recurge la învinuiri, violență și agresivitate. Cum să nu, pe cine mai poate da vina un bărbat care n-a realizat nimic în viață și a suferit fiasco în tot ceea ce înseamnă familie, dragoste, cuplu dacă nu pe o femeie? Apropo, o femeie puternică nu este cea care NU plânge! O Femeie puternică se sacrifică pentru familie, este Mamă și plânge, pentru că are suflet. Unica greșeală a femeii este că iubește „cu urechile”, adică se lasă ademenită cu vorbe dulci, dar goale și false.

Un bărbat cu energia castrată și gândirea infantilă nu are ce căuta în viața unei femei! Individul care doar își controlează soția, o trimite la muncă pentru a-și ușura propria viață, recurge la minciuni și își găsește refugiul în jocuri online este un ratat și degeaba poartă pantaloni. S-au cam înmulțit escrocii sentimentali ce stau tolăniți în fața gadgeturilor și se relaxează, evadând din rutina zilnică și grijile lumești, care și așa trec neobservate pe lângă ei.

Definiția biblică a femeii este „ajutor potrivit pentru bărbat”. Ajutor nu în ceea ce-și imaginează unii strigoi care niciodată nu au conștientizat importanța și valoarea familiei. Femeia este răspunsul sublim al lui Dumnezeu la întrebarea: pe cine să iubească bărbatul? Căci, fără iubire, nu e desăvârșire.

Câți dintre bărbați știu a iubi? Tot mai des aud vorbe de genul „Toate femeile-s la fel! Să nu ai încredere în ele!” „Asta se trage încă de la Adam și Eva”, vor spune alții. „Femeia a fost prima vinovată” – un gând care și astăzi mai tulbură mintea sexului tare, ducând la umilirea femeii. Serios? S-a gândit cineva că atunci când Eva i-a dat să mănânce din fructul interzis și lui Adam a făcut-o din dragoste, chiar dacă a riscat, chiar dacă gestul ei a fost calificat drept păcat? Dar tu, ca bărbat, ce ai făcut ca Ea să se simtă Femeie? Sunt sigur că nici măcar nu ai tratat-o ca pe aleasa inimii tale. Câți dintre bărbați rămân fideli soțiilor și câși dintre ei el pun pe tavă fericirea mult promisă? Și câți dintre ei văd în iubita lor o sclavă sau o jucărie sexuală?

Vrei să te simți bărbat și să fii iubit? Învață să iubești! Nu animalic, ci somatic, regește! Așază-ți iubita pe tron! N-o mai privi cu ură atunci când te dojenește sau îți cere explicații pentru greșelile comise! Femeia TREBUIE și MERITĂ respectată, ocrotită, ajutată și lămurită la nevoi. Femeia este fructul divinității.

Adu-ți aminte cine te-a născut! N-ai avut /Nu ai și tu o Mamă? De ce ai urî ceea ce Dumnezeu îți dăruiește? Este absurd să acuzi femeia de păcatele pe care le săvârșești chiar tu, zi de zi, și pe care le mai și ascunzi! Învață-te să oferi fără să ceri!

Dăruiește flori Femeii în fiecare zi și nu uita că ea însăși este o Floare și atunci vei deveni și tu o floare în grădina Ei.

Nu strivi floarea florilor pe care Dumnezeu i-a dăruit-o omului în grădina Raiului și nu uita: fără Eva, Adam n-ar fi avut nici un rost!