Eveniment caritabil pentru susținerea bolnavilor de hepatită, pe ritmuri românești și francofone

La 4 iulie curent am participat la concertul caritabil Cântăm contra hepatitei, găzduit de Casa de Cultură a Studenților din Iași și organizat de Serviciul Voluntar de Ambulanță, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică a municipiului Iași. Această inițiativă nobilă de a ajuta și încuraja toți românii care se confruntă cu hepatitele virale, dar și de a sensibiliza toți factorii decizionali din domeniul sănătății aparține unui student de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa pe nume Emre Guzel. Prin campania lansată de acest tânăr se dorește distribuirea a cel puțin 200 de kituri de igienă orală și personală către persoanele aflate în risc social major din localitățile județului Iași. Campania prevede de asemenea informarea populației în ceea ce privește posibilitățile de combatere a infectării cu virușii hepatici și modalitățile de tratament.

Cu regret, în pofida tuturor evoluțiilor tehnologice și farmacologice din domeniul medical, numărul pacienților cu hepatite este în creștere, iar consolidarea unei comunități puternice și unite a bolnavilor și a unei societăți tolerante față de aceștia este extrem de importantă și necesară.

La Iași am descoperit o altă generație de tineri, sensibili la nevoile celor din jur, tineri cărora le este străină indiferența. Am ales să fiu alături de ei pentru că îmi pasă. Am luat parte la un spectacol muzical de excepție, care mi-a amintit de foștii mei studenți din Republica Moldova, fiindcă anume studenții au fost sufletul evenimentului. Absolvenți și cursanți ai specialităților de muzică și coregrafie au bucurat publicul cu voci extraordinare, ritmuri de dans și acompaniament pianistic. Piesele interpretate au fost cu preponderență în limbile franceză și română, fapt ce demonstrează că francofonia ieșeană este una puternică în spațiul românesc, la fel cum e și dorința reîntregirii neamului în Anul Centenar 2018. Au răsunat și piese în engleză, italiană, portugheză.

Surpriza serii a fost recitalul susținut de Nick&Dya (N&D) care au încins atmosfera în Casa Studenților, reușind să trezească amintiri frumoase din trecut și să umple inimile ieșenilor de optimism și speranță.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...