Evenimente

EU Talks: Cinci ambasadori europeni, în dialog cu elevii și profesorii de la Orhei

Onorat să particip la un moment istoric desfășurat la 23 februarie în incinta Liceului Teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei. Cinci șefi ai misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova – E.S. Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene; E.S. Graham Paul, Ambasadorul Franței; E.S. Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Germaniei; E.S. Maya Dobreva, Ambasadoarea Bulgariei, și E.S. Sǿren Jensen, Ambasadorul Danemarcei – au discutat cu elevii și profesorii caragialieni despre UE, un proiect despre pace, valori și prosperitate.

Liceenii au avut inedita ocazie de a adresa întrebări celor cinci ambasadori referitoare la misiunea, prezentul și viitorul UE, programe de educație, securitate și justiție, migrație, încălzire globală, etc. dar și de a afla care este poziția diplomaților europeni față de războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu.

În ceea ce privește educația, Clasele bilingve francofone, despre care a vorbit Ambasadorul Republicii Franceze și directoarea instituției, dna Galina Melenciuc, este un proiect ancorat într-un parteneriat european de succes.

Evenimentul a avut loc în cadrul inițiativei EU Talks, menit să aducă Europa mai aproape de tinerii din R. Moldova.