Echipa ȘSAJ în dialog cu studenții bălțeni

Cum e să faci jurnalism în Republica Moldova? Care sunt problemele esențiale cu care se confruntă specialiștii din mass-media și cum reușesc să facă față populismului, propagandei, manipulării și altor fenomene nefaste ce iau amploare în întreaga lume? Unde poți face studii jurnalistice de calitate?

Acestea și alte probleme au fost puse în discuție astăzi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), în cadrul unei întâlniri a echipei Școlii de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) cu studenții Facultății de Litere.

În calitatea mea de coordonator academic, am făcut o prezentare generală a Școlii, le-am vorbit tinerilor bălțeni și dascălilor de la Litere despre proiectele ȘSAJ, i-am familiarizat cu oferta educațională pentru anul de studii 2019-2020 și am discutat despre parcursul profesional pe care studenții de la USARB ar dori să-l îmbrățișeze la absolvirea ciclului licență.

Absolventul școlii de jurnalism, Dumitru Ion Theodor Pelin (promoția 2013), actualmente directorul Portalului de știri Nord-News din mun. Bălți, și-a împărtășit experiența trăită la ȘSAJ în cele zece luni de studii și le-a spus studenților cum l-a marcat această experiență și cum i-a pregătit calea spre o carieră jurnalistică de succes.

Tinerii au avut parte și de un minitraining oferit de directoarea adjunctă a Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), jurnalista Anastasia Nani.

 

ȘSAJ este un proiect al CJI din Chișinău, lansat la 4 septembrie 2006 în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, şi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa. Scopul proiectului este de a pregăti jurnalişti universali pentru presa din Republica Moldova.

Vezi aici detalii despre admiterea la ȘSAJ: http://www.scoaladejurnalism.md/ro/slider/admitere

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...