Evenimente

În Duminica Sfinților Români, să ne rugăm pentru Unire

Astăzi este a doua duminică după Rusalii și Duminica Sfinților Români.

Creștinii ortodocși își aduc aminte de cei ce au predicat Evanghelia lui Hristos pe pământurile românești, începând cu însuşi Sfântul Apostol Andrei, cel dintâi chemat la apostolat.

Poporul român,  spre deosebire de popoarele vecine, s-a născut creștin. Bulgarii au fost creștinați în anul 865, rușii în 988, iar ungurii aproximativ în anul 1000. Așadar, creștinismul pe teritoriul românesc este de sorginte apostolică. Este un creştinism cu rădăcini adânci în sufletul celor care simt și trăiesc românește, întrucât a rezistat în timp invaziilor popoarelor migratoare necreştine și prigoanei comuniste.

Printre atleții lui Dumnezeu, purtători de lumină hristică, se numără și Ștefan cel Mare, simbol al unității de neam și „Părintele națiunii române”, cum l-a numit istoricul francez Beau de Loménie. Nemuritorul voievod a stat la straja Țării și a trăit pentru întregirea și credința întregului popor. În prezent, marele apărător își doarme somnul de veci la Mănăstirea Putna.

La 2 iulie (data morții sale) 1992, s-a produs o revărsare de har peste românii ce tocmai ieșise dintr-o dictatură – a fost săvârșit actul canonizării.

Acum, în zile de grea cumpănă, când teritoriul dintre Prut și Nistru a intrat în comă, haideți să ne rugăm tuturor sfinților români pentru reîntregirea națiunii românești! Să administrăm miraculoasa pastilă anti-comă! Unicul leac pentru groapa în care am căzut este revenirea la sânul Țării-Mamă!

Ştefan cel Mare a luptat cu o vitejie legendară împotriva tuturor celor care i-au invadat Țara! Să devenim urmașii lui, să purtăm crucea salvării cu demnitate! Ștefan Voievodul și sfinții români așteaptă Unirea, nu doar închinări fățarnice în fața monumentului și a icoanelor!

Unire înseamnă sfințenie, putere și credință, fiindcă însuși Dumnezeu ne vrea uniți și puternici!