Press "Enter" to skip to content

Despre oameni și râuri

Oamenii sunt ca râurile. Apa în ele pare a fi una și aceeași, însă fiecare râu este ba îngust, ba lat, ba liniștit, ba agitat, ba curat, ba tulbure…

Există râuri limpezi, cu apă cristalină și există râuri de nepăsare, cu un nivel înalt de poluare, la fel cum există oameni curați la suflet, sinceri și plini de viață și oameni toxici, gata să arunce venin ori de câte ori li se ivește ocazia.

Există râuri repezi, zbuciumate și râuri line, așa cum și în viață întâlnim persoane expansive, grăbite, care acționează aidoma unui fulger, și persoane tăcute, taciturne, care se conduc în viață după principiul festina lente.

Fiecare om poartă în AND-ul său toate însușirile omenești. Câteodată ies la suprafață unele dintre ele, iar altădată se întâmplă ca omul să nu mai semene cu el însuși, cu toate că, fizic, rămâne mereu una și aceeași ființă. Exact ca râul. Orice i s-ar întâmpla: fie seacă, fie iese din matcă și inundă terenuri, tot râu rămâne și, în orice circumstanță, poartă același nume.

 

Descriere foto: O reîntâlnire cu râul Bahlui care traversează municipiul Iași, un râu care curge și tace, spălând amintiri, schimbând vieți, unind și despărțind destine.