Deschiderea primului Media Hub pentru jurnaliștii din Republica Moldova

Ieri, la Chișinău, în incinta Școlii de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ), a fost inaugurat primul spațiu de coworking pentru jurnaliștii, angajații instituțiilor media, liber profesioniștii și studenții interesați de mass-media din Republica Moldova.

Beneficiarii vor putea lucra, individual, în binom sau în echipe, la proiectele și materialele lor jurnalistice. Inițiativa aparține Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), care își propune de asemenea să desfășoare, în acest spațiu, evenimente de interes pentru parteneri și utilizatori, contribuind astfel la dezvoltarea unei comunități în jurul Media Hub bazată pe interacțiune și schimb de idei. Detaliile privind accesul la Media Hub și posibilitățile de colaborare sunt explicitate pe site-ul http://media-azi.md/.

În cadrul deschiderii, în calitatea mea de coordonator academic al ȘSAJ, am vorbit publicului despre procesul de studii, oferta educațională a Școlii și activitățile pe care le organizăm în beneficiul studenților și absolvenților noștri.

ȘSAJ este un proiect al CJI și a ajuns la cea de-a 13-a promoție. Curriculumul a fost creat în corespundere cu cele mai înalte standarde internaționale în jurnalism, practicate în Europa, Statele Unite ale Americii și în alte țări. Recent, am dat start admiterii pentru anul 2019-2020, iar aprilie este Luna ușilor deschise la ȘSAJ. În doar zece luni, studenții au parte de cursuri interesante și interactive, vizite de studiu în România și Germania, învață meseria de jurnalist de la cei mai buni profesioniști locali și internaționali, accentul fiind pus pe practică și foarte multă muncă în teren.

Vezi AICI lansarea Campaniei de admitere 2019-2020

Vezi AICI programul Zilelor ușilor deschise, 01-25 aprilie

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...