Evenimente

Congresul Partidului Mișcarea Populară, Palatul Parlamentului, București, 16 iunie 2018

Sâmbătă, 16 iunie, am participat, în calitate de delegat, la Congresul Partidului Mișcarea Populară (PMP), desfășurat la București, la Palatul Parlamentului.

Formațiunea condusă de Domnul Traian Băsescu s-a reunit pentru a-și alege o nouă conducere. Cei 2500 de delegați din toată țara au acordat votul de încredere domnului Eugen Tomac, care a preluat funcția de președinte, cu moțiunea intitulată PMP – Reîntregim România. Deputatul de Mureș, Mircea Pașcan a devenit președinte executiv. Printre vicepreședinți se numără și Președintele Organizației Iași a PMP, Deputatul Petru Movilă, iar Traian Băsescu a primit titlul de Președinte de onoare al PMP.

Congresul s-a derulat sub semnul Unirii Republicii Moldova cu România, obiectivul suprem al PMP. În echipa acestui partid politic format din oameni integri capabili să dea soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii, am găsit prieteni de încredere și exemple de demnitate umană și națională. Am (re)întâlnit români de mare valoare, iar pe fețele celor prezenți am citit sinceritate și onestitate, în ochii lor am văzut lacrimi de bucurie, dar și de suferință – bucurie pentru un moment inedit de zidire românească și deliciu spiritual, suferință pentru granița care încă mai separă cele două maluri ale Prutului.

La eveniment a participat și delegația Partidului Unității Naționale (PUN) de la Chișinău. Am fost extrem de fericit să o revăd pe Doamna Ana Guțu, Profesorul și Politicianul care iradiază o încărcătură românească de o puritate rară, o liniște spirituală și o excepțională aură de civilizație interioară, de amenitate și afabilitate.

Mulțumesc PMP Iași pentru posibilitatea de a lua parte la acest congres în cadrul căruia am respirat, am simțit și am trăit Unirea! Felicitări noii conduceri, membrilor și simpatizaților acestei minunate formațiuni BĂSISTe!

 

 

Câteva reflecții referitoare la informațiile strecurate în presă și aruncate de cei rânzoși și invidioși:

Mass-media a cam luat-o razna, interpretând lucrurile în diverse maniere, precum că Traian Băsescu s-ar fi retras definitiv din politică. După mine, Președintele tuturor românilor este exemplul unui Lider de excepție, care știe să lasă moștenire tinerelor generații ceea ce poporul român are mai de preț – trei culori și-o singură iubire, românească! De astăzi Corabia Unirii devine și mai puternică. Reîntregirea Țării se face CU Traian Băsescu, unicul în stare să scoată Prutul din „ștreang”. Sunt convins că de acum încolo Domnia sa se va implica și mai mult în politicul de pe Bâc, la fel cum sunt ferm convins că PUN, în frunte cu Ana Guțu, Anatol Șalaru, Constantin Codreanu ș.a. va face parte din viitorul legislativ și va elimina pe vecie frontiera dintre cele două state românești.

Coșmarul stataliștilor moldoveniști abia începe. Aceștia stau cu frica în sân. Se tem de Băsescu ca dracul de tămâie, fiindcă accederea PUN în Parlamentul de la Chișinău înseamnă moartea tuturor stataliștior și crahul proiectului pe nume Republica Moldova. Dodon este pe ducă! Sultanatul lui Plaha la fel!

Se pare că și rusofonii, care deseori gândesc mai pragmatic decât mulți moldoveni, vor deveni unioniști peste noapte, doar pentru a-și salva business-ul și a trăi mai bine, în siguranță și securitate, într-un stat unitar, membru al Uniunii Europene și NATO.

Transmisiune LIVE PRO TV

 

Stimate Domnule Traian Băsescu, Președinte de onoare PMP și PUN, Vă rog să veniți cât mai des la Chișinău și în localitățile Moldovei, pentru a readuce speranța și încrederea în inimile tuturor Românilor și pentru a trezi conștiința celor care sunt români dar încă nu vor să accepte acest lucru. Cine altul dacă nu Dvs. puteți face aceasta, în calitate de cel mai credibil politician și Căpitan al viitoarei Românii Mari! Vă asigur că aveți toată susținerea din partea elitei intelectuale și a tinerilor ce respiră românește cu ambii plămâni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Împreună Reîntregim ȚARA!