Conferința internațională „Preocupări contemporane ale științelor socio-umane”

În data de 8 decembrie curent, am participat la ediția a VIII-a a conferinței științifice internaționale Preocupări contemporane ale științelor socio-umane, organizată de Facultatea Științe Sociale și ale Educației ULIM, în parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Universitatea „Alecu Russo” din Bălți.

Evenimentul a reunit la masa dezbaterilor experți, profesori și cercetători din SUA, Israel, Iran, Ucraina, România și Republica Moldova. Cei peste 90 de participanți și-au prezentat rezultatele cercetărilor realizate recent pe diverse subiecte de maximă actualitate ca tendințele globale în învățământul sec. al XXI-lea, omul în contextul schimbărilor sociale, psihosociologia contemporană, mediatizarea, modernizarea sistemului de protecție socială ș.a.

Am moderat Atelierul Rolul științileor educației în societatea cunoașterii și am susținut o comunicare cu titlul Creația poetică a Irinei Mavrodin: autotraducere și (non-)simulacru, o mică parte din teza mea de doctorat. Studiul este bazat pe activitatea creatoare prolifică și numeroasele publicații științifice ale Irinei Mavrodin, în calitate de specimen care a practicat și traducerea auctorială și traducerea alografă din și în limbile română și franceză.

Vezi AICI Programul Conferinței

You may also like...