Colocviu ştiinţific in memoriam Grigore Cincilei la USM

La 14 decembrie Ghenadie Râbacov a participat la Colocviul ştiinţific cu participare internaţională in memoriam Grigore Cincilei Probleme de lingvistică generală şi romanică (ediţia a III-a).

Colocviul, organizat de Catedra Filologie Franceză a Universităţii de Stat din Moldova, s-a desfăşurat în cadrul a 5 secţii şi a întrunit participanţi din centre academice europene, care au pus în discuţie probleme actuale de lingvistică, filologie, didactică etc.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost profesorul, doctorul habilitat în lingvistică, Jean-Michel Adam de la Universitatea din Lausanne, Elveția.

În cadrul secțiunii „Sociolingvistică şi terminologie : dimensiuni actuale” Gh. Râbacov a prezentat o comunicare cu titlul La traduction de soi entre création et réécriture.

***

Le 14 décembre Ghenadie Râbacov a participé au Colloque scientifique in memoriam Grigore Cincilei Problèmes de linguistique générale et romane (III-ième édition), organisé par le Département de Philologie française de l’Université d’Etat de Moldavie.

L’invité d’honneur à cet événement a été M. Jean-Michel Adam, professeur à l’Université de Lausanne, Suisse.

Dans le cadre de la section «Sociolinguistique et terminologie : dimensions actuelles» Gh. Râbacov a présenté la communication intitulée La traduction de soi entre création et réécriture.

Vezi aici Programul Colocviului

You may also like...