Cerșim atenție, iubim cu forța și ne irosim viața alături de oameni „goi”

Există priviri calde și luminoase care îți transmit bucurie, dragoste și zâmbete, priviri care te cheamă și îți alină orice tristețe. Există priviri melancolice, care ascund ceva și totodată caută mângâiere. Există priviri goale, care nu transmit nimic și priviri reci, chiar glaciale, care îndepărtează.

Atunci când două priviri își dau întâlnire, se produce o clipă de tăcere între doi oameni. Uneori, aceste priviri leagă destine. Alteori, privirile blânde, de-a lungul vremii, se transformă într-un fel de lehamite, indiferență sau ură. Totul începe de la un simplu cuvânt care, deși spus din toată inima, nu ajunge la urechile celuilalt sau de la un cuvânt aruncat la întâmplare, pe negândite, ce străpunge sufletul și taie inima în bucățele greu de lipit la loc. Oricât clei ai turna pentru a reface o inimă rănită, oricum cicatricele vor rămâne și vor continua să doară…

Atenție la priviri, ele sunt oglinda stărilor noastre! Atenție și la cuvinte! Ele îți dau putere, te readuc la viață, dar tot ele te ucid și te distrug. Puterea cuvintelor este mare, însă, fără fapte, ele își pierd și farmecul și puterea. Un lucru este cert: Cine te iubește cu adevărat nu va aduna cuvintele pentru a-ți spune o poveste, ci te va face să o trăiești.

Păcat, că înaintând în vârstă, așa și nu învățăm a trăi. Ne facem prieteni, ne îndrăgostim, iubim, fiind conștienți că celălalt ne poate distruge oricând. Cu toate acestea, avem încredere că nu o va face. Dar…, de cele mai multe ori, chiar o face…

În societatea bolnavă din care facem parte, remarc o feminizare masivă a bărbaților. Tot mai mulți își atribuie statutul de macho, dar de fapt nu au ce oferi unei femei, sub pretextul că aceasta vrea prea multe. Păi da… o femeie vrea, e și normal! Vrea în funcție de cât de mult se respectă. Sau bărbatul de azi crede că, în sec. al XXI-lea, o femeie nu e în stare să-și construiască singură viața, să-și câștige existența, să aibă bani?! Chiar mai crede cineva că „sexul tare” e centrul universului și fără el nimic nu se face în această lume? O Femeie caută și vrea ceea ce poate obține doar lângă cineva: atenție, dragoste în doi, un viitor frumos, liniște, protecție. Tot mai des văd femei care cerșesc atenția bărbatului și bărbați care critică și își manifestă superioritatea prin orgolii neînțelese, îngâmfări, infantilism, pentru că nu au ce oferi.

Nu înțeleg de ce bădărănismul în relație este la modă. Să fie asta din frica de a rămâne singur(ă)? Oare e mai bine să-ți irosești viața pentru cineva care nu (te) merită, să cauți mereu cuvinte și priviri pentru oameni care s-au obișnuit doar cu tăcerea? Viața e prea scurtă pentru a o dărui oricui. Anii se duc și, odată cu ei, ne ducem și noi… Poate e timpul ca femeile să devină mai bărbate și mai puțin sentimentale și înțelegătoare?! Sincer, dacă aș fi femeie, i-aș mai lăsa pe bărbați să cadă, să-și facă niște cucuie, să-și mai zdruncine mințile în timpul căderii. Să se împiedice de propria conștiință și să mai plângă. Iar dacă li se pare rușinos acest lucru, să-și amintintească piesa trupei Holograf Și băieții plâng câteodată. Este singura modalitate inteligentă se a-i învăța respectul și angajamentele asumate în relație.

Dragi femei, nu mai cerșiți atenție din partea celor care vă face să suferiți! Bucurați-vă de viață, meritați tot ce este mai bun, pentru simplul fapt că Dumnezeu v-a înzestrat cu tot ce e mai prețios: dați viață și sunteți mame! Nu aveți nevoie de oameni „goi” în preajmă!

 

P.S.: Am ales o poză cu spatele… E a mea, pentru a nu „fura” poze de pe net. Vă zic de ce cu spatele… Fiindcă din ce în ce mai mulți bărbați fug de responsabilități, își ascund fața adevărată și privirea. Spatele, pentru unii, transmite mai mult curaj și „putere”.

Ghenadie Râbacov

„Educația zidește punți ce unesc trecutul cu prezentul și prezentul cu viitorul”.

You may also like...