Ceremonia de decernare a diplomelor de licenţă şi masterat la Facultatea de Litere, ULIM

Sâmbătă, 29 iunie, în Aula Magnifica ULIM, în prezenţa unei numeroase asistenţe formate din părinţi, studenţi, profesori, au fost inmânate diplome de licenţă şi masterat absolvenţilor celei de-a 16-a promoţii a Facultăţii de Litere.

După mesajele de felicitare adresate de către rectorul universităţii, acad. Andrei Galben, conducerea facultăţii, părinţi, festivitatea a continuat după algoritmul obişnuit, cu decernarea diplomelor de excelenţă şi de merit celor mai conştiincioşi studenţi ai facultăţii.

La final, rectorul ULIM i-a declarat pe toţi absolvenţi, prilej pentru tineri să-şi arunce tocele în aer.

În premieră absolută, absolvenţii au depus juramântul de onestitate în profesia pe care şi-au ales-o.

Dragii mei studenţi,

În această zi importantă din viaţa Dvs., vreau să vă zic că ULIM-ul se mândreşte cu Dvs. De astăzi deveniţi ambasadorii universităţii noastre în ţară şi în străinătate, luând în suflet amintiri frumoase şi trei ani sublimi pe care cu siguranţă nu-i veţi da uitării.

Sper că sunteţi demni că aţi studiat la ULIM, că reprezentaţi brand-ul ULIM şi veţi avea puterea de-a lungul parcursului Dvs. profesio­nal să dovediţi utilitatea cunoştinţelor acumulate la Facultate, să demonstraţi că ULIM  acordă întotdeauna o importanţă deo­sebită culturii şi edu­caţiei, pentru că numai prin cultură şi educaţie putem să fim puternici.

Eu vă mulţumesc pentru clipele deo­sebite pe care le-am trăit împreună  de-a lungul anilor de studenţie şi mi-aş dori mult ca să veniţi la Universitate de fiecare dată când aveţi nevoie: pentru cunoaştere sau pentru revedere, pentru un sfat sau pentru împărtăşirea unor realizări.

Închei aceste gânduri cu îndemnul pe care-l adresez tuturor studenţilor ULIM: Străduiţi-Vă să Vă cultivaţi gândirea şi sufletul în spiritul valorilor umanist-europene, proprii neamului nostru românesc. Priviţi cu încredere spre viitor şi încercaţi să depăşiţi starea confuză a prezentului. Nu cedaţi descurajării, ci luptaţi pentru viitorul Dvs.! Păstraţi entuziasmul, speranţa şi energia, căci viaţa este mai plină, mai frumoasă şi mai darnică cu cei care ştiu să perseverese şi să înfrunte obstacolele.

Vă doresc sănătate, performanţe profesionale şi mult succes în viaţă!

Cu drag,

Ghenadie Râbacov

You may also like...