Press "Enter" to skip to content

Ce nu te distruge te face mai puternic

Viața e dură! E un lucru arhicunoscut și spus de fiecare locuitor al acestei planete. În drumul vieții, întâlnești Oameni sinceri de care nu te poți și nici nu dorești să te desparți, Oameni care știu să îți dea aripi pentru a zbura, care văd binele din tine, Oameni care îți sunt alături și care nu așteaptă nimic în schimb pentru asta. Oameni care te încurajează să visezi, să crezi, să încerci mai mult.

Întâlnești și indivizi mascați pe care, oricât ai încerca să-i înțelegi și să-i descoperi, nu ți-ar reuși. Ei au lumea lor. O lume plină de măști, una mai arătoasă și mai cochetă decât alta, cu zâmbete perfide și cu riduri expresive lipsă. Măștile, deși se cred superioare și încearcă să pară perfecte, nu pot iubi; în schimb, te poți îndrăgosti vulnerabil de ele. Frumusețea falsă e înșelătoare. Uneori credem că aceste figuri se pot transforma în oameni, dar nu, o mască ia locul alteia, ascunzând, de fapt, adevărul. Adevărul crunt pe care mascații îl feresc de ochii lumii.

Destinul îți mai scoate în cale și suflete moarte. Acestea au aripile frânte și fac tot posibilul ca să ți le frângă și pe ale tale. Mimează fericirea aruncând venin și manifestând ură față de tot ce văd în jurul lor. Sunt fericite doar atunci când te văd și pe tine doborât la pământ. Sufletele moarte sunt deranjate de faptul că tu trăiești chiar și atunci când cineva îți tulbură liniștea, chiar și atunci când te doare trădarea, minciuna, indiferența. Ele abia așteaptă să faci ceva greșit, să te consumi, să cazi… pentru a profta de slăbicunea ta și a te fărâmița în milioane de bucăți, nepăsători la conștiință și consecințe.

Nu e om care să nu greșească. Nu e om să nu fi cunoscut dragostea și durerea. Suntem diferiți. Ceea ce este monstru pentru unii, poate fi erou și înger pentru alții.

Alegerea o faci tu! Viața e dură, dar e și roz.

Ai greșit, greșești și, cu siguranță, vei mai greși nu o singură dată. Contează foarte mult ce faci după ce greșești, ce înveți din propriile greșeli și dacă ți le asumi. Contează în ce măsură te schimbi. Contează dacă lecțiile pe care ți le pune viața pe tavă te face să te simți doborât sau mai puternic și mai înțelept.