Program de burse de cercetare doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu” prezentat la USM de Reprezentanții AUF

Vineri, 19 octombrie 2012, Ghenadie Râbacov și colegii săi din cadrul Filierei francofone „Gestion et administration des entreprises”, ULIM au luat parte la prezentarea  Programului de burse de cercetare doctorale și postdoctorale „Eugen Ionescu”, făcute de Dl Roman Kwiatkowski, Responsabil al Antenei AUF din Chișinău.

Programul a fost prezentat în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova, în prezența Excelenței Sale Domnul Ambasador al României, Marius Lazurca; a Directorului Institutului Cultural Român din RM, Dl Petre Guran și a cercetătorului Petru Negură.

Programul, lansat în 2006 la inițiativa României, în acel moment țara gazdă a celui de-al XI-a Summit al Francofoniei, are ca scop principal consolidarea relațiilor francofone în domeniul formării universitare. Acest program oferă burse doctorale și postdoctorale francofonilor care realizează tezele sau cercetările într-o instituție membră a AUF, este deschis pentru orice domeniu de cercetare și favorizează cercetătorii ce vin din țările din Europa centrală și orientală și din Europa de Sud.

***

Le 19 octobre 2012 l’Antenne de Chisinau AUF a organisé une  présentation du programme francophone de bourses de mobilités «Eugen Ionescu» au sein de l’Université d’Etat de  Moldavie. S.E.M. Marius Lazurca, Ambassadeur de Roumanie en Moldavie, M. Petre Guran, Directeur de l’Institut culturel roumain «Mihai Eminescu» et M. Petru Negura, chercheur moldave ont témoigné de l’importance de ces  bourses. Ce programme de mobilités en Roumanie, géré par le Bureau Europe centrale et  orientale de l’AUF, s’adresse aux doctorants et post-doctorants des universités membres de l’AUF.

Mai multe informații găsiți pe /Pour plus de details vizitez le site AUF.

You may also like...