Ana Guțu – profilul unui Președinte unionist, cu civilizație interioară

Idealul este în sine o realitate în devenire. Cine altul ar fi putut propune o definiție mai originală a perfecțiunii, dacă nu Nicolae Titulescu, cel care a fost diplomat, jurist, profesor, politician român și, în repetate rânduri, ministru al afacerilor externe?!

Idealul reprezintă aspirația spre esențializare a unui Om. Pentru ideal se duce o luptă pe viață, de fiecare dată fiind implicat sacrificiul.

Idealul variază de la un om la altul. Aceste variații sunt mai mult de oricând vizibile în perioada campaniei electorale. Cineva luptă cu toată ființa pentru o cauză istorică: revenirea Republicii Moldova în granițele românești. Altcineva râvnește la încă niște miliarde, la buzunare și mai mari, la fotolii luxoase în vârful piramidei de conducere. Pentru mulți, cei rânzoși și lipsiți de orice scrupul, și prosteala cetățeanului de rând reprezintă un ideal.

Societatea în care trăim cu toții, viciată la maxim și metastaziată de tot genul de pseudovalori și promisiuni fade, evanescente, necesită o imunoterapie serioasă, de durată, un transplant de celule sanguine pentru a îmbrățișa un alt mental.

S-ar părea că idealul și politicul nu fac un mariaj reușit! Uite că debusolarea totală a celor „rătăciși” în multitudinea de pomeni electorale, sub formă de lozinci pretențioase, metaforizate, dar stataliste, irealiste și irealizabile, scoate la iveală contrariul.

Există și idealul în politică și politică în ideal. Profund dezolat de situația socio-politică actuală și degringolada la cote maxime pe toate segmentele societale, am găsit Președintele care mă reprezintă. Acest Președinte este în persoana unui Profesor de excepție, cu o carieră academică impresionantă, o Româncă al cărei vis este de a modela o lume perfectă, în care să dăinuie pacea socială, bunăstarea și meritocrația. Ana Guțu este intelectualul cu mari valențe spirituale și politicianul cu o verticalitate de neclintit, unicul în stare să unească cele două maluri ale Prutului.

Am cunoscut-o prima dată în anul 1998 și i-am admirat întotdeauna erudiţia, inteligenţa, spiritul doct, curajul şi bunăvoinţa.

Ana Guțu reprezintă o îmbinare armonioasă a omeniei, interesului pentru adevăr și progres, a rigurozității și în același timp a blândeții. O asemenea performanță, transmisă de la bunii ei părinți, presupune o viață organizată, o responsabilitate impecabilă, o disciplină kantiană, meticulos împărțită între cercetare, elaborare a operei în liniștea biroului de lucru, pregătirea prelegerilor și veșnica luptă pentru tot ceea ce e românesc, dar și o luptă anevoioasă cu intemperiile cotidianului, cu slabii, perfizii și mojicii, infestați de invidie și ură față de cel mai deștept și cu scaun la cap.

Când spun Ana Guțu, definesc o oază de talente care iradiază în jurul Domniei sale o încărcătură simbolică pur românească, o liniște spirituală și o importantă aura de civilizaţie interioară, de amenitate şi afabilitate.

La 30 octombrie, voi vota cu încredere și optimism Ana Guțu. Este opțiunea mea, a unui lector universitar, care dorește să respire altfel, într-un veritabil Stat de drept.

Omul sfințește locul, dar și locul consfințește oameni. Așadar să purtăm valorile sfinte în suflet și să înclinăm balanța spre Dreapta, să votăm unicul candidat unionist, cel mai credibil și convingător!

Voi vota Ana Guțu pentru că:

 • a făcut dreptate limbii române în Republica Moldova – va face și Unirea Republicii Moldova cu România.
 • mi-a dobândit prin lege dreptul de a mă declara român în actele de stare civilă.
 • a format zeci de generații de tineri în spiritul românismului și adevărului științific, printre aceștia mă număr și eu.
 • a promovat și continuă să promoveze necesitatea unirii RM cu România pe toate meridianele globului, la nivel academic și politic.
 • în politică a fost întotdeauna de partea cetățeanului și nu a făcut averi pe seama lui;
 • este un politician cu o impunătoare carieră universitară și nu un șomer ordinar, care în afara fotoliului de ministru sau deputat dispare în hăul anonimatului.
 • este omului cuvântului, corectitudinii și responsabilității – fapt ce o face să fie atacată de oameni slabi și neputincioși.
 • nu are trecut comunist și KGB-ist.
 • are gândire și atitudini de Om al Cetății.
  Votez Ana Gutu pentru ca Intelectul și Adevărul să domine asupra obscurității și corupției.

 

Pe 30 octombrie spun un NU categoric tuturor proiectelor stataliste și independentiste și un DA convins pentru Președintele Unirii, Ana Guțu, fiindcă România nu poate fi întreagă fără Republica Moldova, fiindcă copilul are nevoie de mamă pentru a se bucura din plin de un viitor decent și prosper.

 

Citește de asemenea Ana Guțu – Președinntele Unirii dezunirii noastre

You may also like...