Educatie

Absolvenții promoției a XIII-a ȘSAJ, jurnaliști cu acte în regulă

Zece luni, atât au durat studiile pentru proaspeții absolvenți ai Școlii de Studii Avansate în Jurnalism. Zece luni pe parcursul cărora tinerii care au format promoția cu nr. XIII au învățat jurnalismul de la cei mai buni profesioniști, iar astăzi sunt gata să completeze rândurile reporterilor în cadrul instituțiilor media din Republica Moldova.

Prima mea promoție la ȘSAJ și primul an de experiență în calitate de coordonator academic. Un an în care am învățat multe lucruri noi, am organizat multe evenimente, am cunoscut oameni frumoși, am căpătat deprinderi practice în materie de jurnalism și mi-am făcut noi prieteni. Un an în care studenții mi-au acordat înnobilabilul titlu de soldat universal pentru care le mulțumesc din toată inima.

Ieri, 03 iulie, temerarii soldăței universali, sau mai bine zis soldățele, au primit certificatele de absolvire și au devenit specialiști cu acte în regulă. Știu că pentru fiecare dintre ei a fost un moment de bucurie și de recunoștință față de cei care i-au îndrumat din septembrie până la sfârșit de iunie. Pentru mine, a fost un moment de mândrie, dar și de tristețe. Așa este un profesor: atunci când se „desparte” de o promoție, este copleșit de nostalgie și emoții.

Felicitări, dragi discipoli! Diploma pe care ați obținut-o însumează nu doar certificarea unei pregătiri valoroase și a unor competențe profesionale, ci și un simbol al maturizării gândirii critice, implicarea pe care v-o asumați de acum înainte, prin contribuția pluriplană pe care o veți aduce la dezvoltarea unei societăți sănătoase.

Vine un nou an, așteptăm noi studenți în toamnă, dar ușile ȘSAJ rămân mereu deschise pentru promoțiile precedente.