Atitudine

10 motive pentru care Constantin Codreanu merită a fi Primar de Chișinău

Suntem pe ultima sută de metri până la alegerile din 20 mai curent, iar lupta pentru fotoliul primăriei Chișinău trezește din ce în ce mai multe nedumeriri pentru locuitorii capitaliei. Debusolați de felul lor, mereu în centrul ping-pongului politic, adeseori murdar și propriu mentalității de gloată, mulți chișinăuieni ajung să-și exprime nemulțumirea și decepția, punând toți candidații, fără excepție, într-un singur paner, altfel zis recurgând la un „delete” definitiv, pentru că, o spun ei, oricum votul lor nu va schimba nimic.

Să încetăm a gândi moldovenește și să nu mai alegem opțiunea „votez pentru cine are șanse mai mari”! Sondajele la comandă nu fac decât să compromită anumite idei și să arunce mingea pe terenul răuvoitorilor.

Sunt Ghenadie Râbacov, românul care a locuit 20 de ani în Chișinău. Recent m-am stabilit la Iași și îmi arog dreptul de a îndemna toți chișinăuienii să-l voteze pe Constantin Codreanu la funcția de primar general, așa cum o voi face și eu, deoarece este unicul candidat care mă reprezintă în această campanie.

Iată 10 motive pentru care ar trebui să acordăm votul de încredere lui Constantin Codreanu:

  1. Este școlit, are o formare universitară solidă în domeniul limbilor străine și relațiilor internaționale și competențe profesionale de excepție, căpătate pe ambele maluri ale Prutului. Este un politician cu o carieră impunătoare și impecabilă. Este educat, politicos și respectă regulile de decență ale discursului în spațiul public.
  2. Este unionist pragmatic și părtaș al modelului german de reunificare, fiind susținut de cel mai credibil și carismatic politician român, ex-președintele României Traian Băsescu și de Intelectuali de mare calibru din spațiul românesc ca profesorul universitar Ana Guțu, academicianul Mihai Cimpoi, ș.a. cadre didactice, savanți din Țară și din diasporă. A servit ideea unionistă încă din anii de studenție și învederează o moralitate și integritate ireproșabilă.
  3. Este deputat în Parlamentul României, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor ţării, autor a numeroase demersuri și inițiative politice și legislative în beneficiul românilor de pretutindeni, printre care: necesitatea ieșirii RM din CSI, accesul românilor din RM pe piața muncii din România, restaurarea mormintelor românilor deportați, reabilitarea de urgență a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița, acordarea de sprijin agricultorilor basarabeni, sesizarea Ministerului Sănătății cu privire la recunoașterea diplomelor medicilor basarabeni în România, restaurarea clădirii Sfatului Țării din Chișinău, accelerarea procedurilor parlamentare pentru mărirea valabilității pașapoartelor românești de la 5 la 10 ani, refacerea celor 14 poduri peste Prut distruse de sovietici, ș.a. Vezi toate inițiativele AICI.
  4. Are vocație pentru comunitate și spirit comunitar și a demonstrat că e priceput să adune oameni diferiți în jurul unui proiect comun.
  5. În decursul unei campanii electorale extrem de dure, în care atenția opiniei publice a fost acaparată fie de minciuni de tot soiul, fie de furibunde și numeroase atacuri venite din partea contracandidaților, Constantin Codreanu a rămas egal cu sine, nu și-a atacat adversarii, nu a recurs la metode mârșave, cum este cea a „hârtiei igienice”. A dat dovadă de verticalitate, responsabilitate, gândire critică și fermitate în raport cu atacanții. Pentru mine, acest lucru este o dovadă de caracter, corectitudine și cultură interioară. Este omul cuvântului, fapt ce îl face să fie atacat de specimene slabe și neputincioase.
  6. A fost întotdeauna de partea cetățeanului și nu a făcut averi pe seama lui. Nu are apetență pentru populism. Pentru mine, asta e o dovadă de luciditate și de modestie.
  7. Știe să construiască și să apere ceva nu cu arma, ci cu cuvântul și condeiul.
  8. Nu a îmbrăcat alte culori politice decât politica de promovare continuă și înfăptuire necondiționată a Unirii Basarabiei cu România pentru bunăstarea tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, religie sau limba vorbită. Este singurul candidat incoruptibil ce poartă flacăra dorinței de Unire în întreaga lume, și care, pentru a transforma acest vis în realitate, are nevoie de susținerea noastră!
  9. Este un bun gospodar și poate transforma Chișinăul într-un oraș românesc și european modern, prin atracție de fonduri și proiecte valoroase.
  10. Deține competențele în privința folosirii banilor publici și a construirii unei civilizații a respectului față de cetățeni.

Pe 20 mai 2018 vă invit să spunem împreună un NU categoric tuturor clanurilor stataliste și independentiste și un DA convins pentru un oraș dezvoltat și prosper, pentru un viitor decent și luminos.

Să nu mai încredințăm Chișinăul celor care au scuipat în idealurile românești, nici proiector de factură oligarhică care oricum vor colapsa! Să nu ne mai lăsăm măguliți de pseudovalori evanescente, promovate de politicieni rânzoși și corupți. Să apărăm orașul așa cum l-au apărat marii Eroi ai Neamului! Să nu ne lăsăm duși nici de sondaje realizate la comanda lui X sau Y, sondajul îl putem schimba doar noi, prin înclinarea balanței spre Constantin Codreanu!

Votăm Constantin Codreanu, Primarul care unește!